Facebook’s Silicon Valley Campus to Be Turned into “mixed-use” Village

0
142

Facebook unveiled plans to transform its Silicon Valley headquarters campus into a “mixed-use village” complete with housing and retail shops.

For the “Willow Campus” includes inadequate housing and public transit. Making it tough for Facebook workers to live and commute where the leading social network has its headquarters. According to vice president of global facilities and real estate John Tenanes.

Google Launches Blocks App for Virtual Reality

The Willow Campus plan calls for 1,500 units of housing. 15 percent of it would be offered at below market rates, according to Tenanes. Facebook will file its latest plans to the city this month, initiating a review process expected to take about two years, according to Tenanes.

$10,000 in incentives to workers who move closer to its offices

The final version of plan still worked out with the city of Menlo Park. Envisions 125,000 square feet (11,600 square meters) of retail space including a grocery store, pharmacy, and other neighborhood shops. Construction will follow, with the first phase projected completed in early 2021.

Moreover, working with the community, our goal for the Willow Campus is to create an integrated. Mixed-use village that will provide much needed services, housing and transit solutions as well as office space Tenanes said in a blog post. Our hope is to create a physical space that supports our community and builds on our existing programs.

Tech companies have responded with measures such as internet-equipped buses for employees with long commutes. Facebook has offered at least $10,000 in incentives to workers who move closer to its offices

Facebook’s headquarters include a cluster of buildings on the former Sun Microsystems campus it acquired in 2011.

Facebook and Google to participate in net neutrality protest

Furthermore, the leading social network transforming the office park with touches that included walkways between buildings, giving it a small town feel. Several years later, Facebook bought neighboring land and built an addition designed by architect Frank Gehry.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here